+38 (044) 384-10-54

Як блокчейн може революційно змінити HR-індустрію

05.12.2017

osoba_hr_blockchain

У наступні 5 років HR-сферу чекають радикальні зміни, які перевірять здібності та гнучкість багатьох компаній. Прогнозується, що основною рушійною силою стане блокчейн. Дослідницька компанія Gartner у своєму останньому звіті «Hype Cycle for Emerging Technologies 2017» (серпень 2017) зазначила, що ця технологія є одним із провідних трендів майбутнього. Зараз ми всі сприймаємо блокчейн як основу функціонування криптовалют та одну з найцікавіших технологій на ринку. Давайте поглянемо,  яким чином блокчейн зможе стимулювати еволюцію HR або навіть спричинити революцію в цій сфері.

Приклад 1. HR blockchain в оплаті праці

Наразі в професійній діяльності все більше розмиваються кордони, і системи оплати праці повинні цьому відповідати. Якщо переказати заробітну плату в межах однієї країни досить легко, то здійснення розрахунків закордоном зазвичай дорого коштує компанії й може займати багато часу. Довга тривалість, щогодинне коливання курсів валют, комісії банків-посередників — усе це ускладнює процес. Оплата праці з використанням блокчейн-технологій зможе значно покращити таку модель.

Наприклад, міжнародний зарплатний біткоїн-сервіс Bitwage дуже спрощує розрахунки. Поєднуючи блокчейн із мобільними та хмарними технологіями, платформа використовує біткоїн для трансферу заявленої вартості з одного місця в інше, після чого конвертує його в місцеву реальну валюту.

Приклад 2. HR blockchain в перевірці кваліфікації

Одне з найскладніших завдань у підборі кадрів — це перевірка правдивості інформації щодо освіти в резюме кандидатів. За даними опитування CareerBuilder 58 % роботодавців стикаються з обманом у резюме. HireRight у своїх звітах наводить ще більшу цифру — 86 %.

Над розв’язанням проблеми за допомогою блокчейн уже працює ряд нових та вже відомих розробників HR-сервісів. У перспективі за допомогою цієї технології рекрутери зможуть швидко знаходити підтвердження інформації в системі.

Приклад 3. Перевірка всієї інформації за допомогою HR blockchain

Деякі ініціативи виходять за межі перевірки кваліфікації. З часом є можливість, що технологія блокчейн звільнить HR від необхідності перевіряти окремо всі документи та дані, такі як дипломи, місця роботи, досвід, а також інформацію щодо медичних довідок, зміни адреси та податкової історії. Це забезпечуватиметься таким процесом: після того, як запис створюватиметься кимось і зберігатиметься в «блоці» системи, HR-сервіси зможуть посилатися на цей запис і отримувати цифрове підтвердження його автентичності.

Приклад 4: HR blockchain в процесах цифрового менеджменту

Системи менеджменту в цифровій економіці також зазнають впливу блокчейну. Прикладом цього є використання смарт-контрактів для найму працівників.

Смарт-контракт, по своїй суті, є кодом. Це правила, записані в цифрову програму, які визначають, що має відбутись, коли надходять гроші або коли виконуються певні умови. Уже функціонують віртуальні ринки з вимогами, відповідно до яких автори музики дозволяють використовувати свої композиції.

У такий спосіб вони можуть домовлятися про роялті та права використання без посередників. Блокчейн робить цей процес прозорим — кожен знає коли й за що отримує плату. Так само це зможе працювати і в трудових відносинах.

Ці та інші приклади впливу блокчейн на HR вже говорять про те, що скоро ця сфера радикально зміниться. Слідкуйте разом із нами за розвитком цієї технології, моніторте нові блокчейн-сервіси в HR та імплементуйте це у свою діяльність, щоб одними з перших скористатися вигодами технології та бути лідерами у своїй справі.

Джерело: Deloitte
Автор перекладу: Анастасія Голуб